Isad koolis

 

Meie koolis on välja kujunenud  traditsioon kutsuda vahetult enne või pärast isadepäeva klassidele külla oma klassi õpilaste isasid või ka onusid, vendasid ja vanaisasid.

1.D klassis käis isadepäevaga seoses külas kaks isa. Sadra Ojala isa ja Roment Lendi ema tutvustasid ERRi tehnikat ning tööd – kuidas ehitati Ringvaate ja AK stuudiot ning kuidas pilt televiisorisse saab. Teisena tuli külla Eliise Heinsaare isa koos abilistega Eesti kaitseväest. Nemad tutvustasid Eesti kaitseväe tööd ning varustust.

2.B klassis käis isadepäeval tundi andmas Tristan Scott Hansalu isa Oliver, kes tegi lastele ühe kehalise kasvatuse tunni, kus ta õpetas lastele korvpalli tehnikaelemente. Tund oli väga meeleolukas ja lapsed olid sellest  elevil. Pärast tundi oli isal selg märg ja häält ka enam polnud.  Isa ütles pärast tunni andmist, et suur au õpetajatele, kes seda tööd iga päev teevad.

4.B klassis käis külas ja organiseeris väga põneva vestlustunni Ronaldi isa Andres Eirand. Juttu oli eestlastest olümpiavõitjatest. Saavutuste kõrval oli isal rääkida ka naljakaid seiku nende elust ja sportlaskarjäärist. Isa jutustas ka enda viievõistlejana tegutsemisest nooruses.

5.C klassi tubli isa Ivo Kivirand viis lapsed uudistama Mustamäe kino telgitaguseid. 9.A klassile tuli isadepäeva nädalal külla Renate isa, kes on Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse (SMIT) juht. Tema ülesanne on tagada, et siseturvalisuse valdkonna IT-arendused oleksid läbi mõeldud, valmiksid kiiresti ning teeksid klientide elu lihtsamaks ja elanike elu turvalisemaks. See tähendab  päästeameti, politsei, rahvastikuregistri, ID kaartide ja muu sisejulgeolekuga seotud üksuste tõrgeteta toimimist. Õpilased tutvusid politseiautos oleva arvutiga ja said teada, kuidas  tulevikus on inimestel mugavam suhelda nende üksustega. Vestlus oli innustav ka tuleviku karjääri silmas pidades.

10.A klassil käis külas Kadri isa Hanno Kindel, kes andis noortele karjääriõpetusse kalduva tunni. Omnicom Media Group Eesti tegevjuht andis nõu, mida silmas pidada oma elu- ja karjääritee kujundamisel ning kuidas edukalt üle elada esimesed tööle kandideerimised.

10.D klassil käis külas Mona Mia Lemberi isa Andres Lember, kes kõneles propagandast. Andres Lember on ettevõtte Coop turundusdirektor.  Klass sai teada, kus ja millal üldse propagandat on kasutatud. Arutleti erinevate maailma ja Eesti sündmuste üle, saadi teada, et propaganda ei pea sugugi negatiivne olema. 11.D klassil käis külas Maria isa Tarmo Männard, kes on näitleja.