Meie õpilaste lemmiklasteraamatud

 

21. aprillil selgusid Eesti Lastekirjanduse Keskuse korraldatud 2020. aasta Nukitsa konkursi tulemused. Eesti lapsed valisid oma lemmikkirjanikuks Andrus Kivirähki ja parimaks illustraatoriks Heikki Ernitsa (raamatuga “Tont ja Facebook”). Juba 14 aastat on autasu, Nukitsa pronkskuju, antud kätte 2. aprillil, rahvusvahelisel lasteraamatupäeval, sel kevadel on aga kõik natuke teisiti…

Distantsõppe tõttu läks kauem aega ka meie kooli õpilaste hulgas lemmiklasteraamatute väljaselgitamisega. Ja siin nad nüüd on: LINK

Sel aastal tuli klassidel korraldada distantshääletus oma klassi lemmiklasteraamatu leidmiseks, jõuda kokkuleppele lasteraamatus, mis klassis enamust on puudutanud ja kauaks, kauaks meelde jäänud.

See polnudki nii lihtne ülesanne ja otsustamine osutus osades klassides väga keeruliseks, sest lasteraamatuid ilmub nii nii palju. Mõnedki klassid, seepärast ei vastanudki….

Aga klassika jääb, suurema õe või vennaga, vanemate ning vanavanematega koos loetust saadud emotsioonid jäävad. Kui olulised need on praeguselgi ajal, kui küllagi ei tohi minna….

Palusime klassidel avada lemmikraamat ning kirjutada üles ka esimene lause. Mis tundeid see tekitab kui oled lugenud, või kui pole lugenud, siis just nüüd sooviksid selle esimese lause peale alustada lugemist.

Aastatetaguses küsitluses oli koolis populaarseim Pipi raamat, sel aastal võidutseb “Sipsik“.

Tore, et ikka armastatakse Andrus Kivirähki, Astrid Lindgreni, Kristiina Kassi ja Piret Raua raamatuid ning ei unune maagilised Väike Prints ja Harry Potter, vanad klassikud Oskar Luts ja Roald Dahl.

Täname kõiki klasse koos klassijuhatajatega meie kooli populaarsete lasteraamatute valimise eest! Rõõm on, et abituurium on mälestuste lainel ja esimeste hulgas nii aktiivselt oma arvamust avaldas!